Úvod » Kvasnice » Kvasnice pivní » PIVNÍ KVASNICE IVHB W34/70
SUCHÉ PIVNÍ KVASNICE IVHB W34/70
Kvasinky spodního kvašení
Složení: Saccharomyces cerevisiae z Německa (Weihenstephan).
Charakteristika: slavný německý kvasinkový kmen z Weihenstephan je používán po celém světě. Určený pro piva spodní fermentace, zejména pro typy piva Lager.Produkuje piva s vyrovnaným květinovým a ovocným aroma.
Stupeň prokvašení: střední
Sedimentace: vysoká
ABV: max. 10%
Teplota kvašení: 9°C - 22°C
Optimální teplota kvašení: 12°C - 14°C
Dávkování: 80g/Hl - 120g/Hl, při teplotě 12-15°C, 200g/Hl při teplotě pod 12°C - 300 g/HL při teplotě 9°C.
Pro druhy piv: vhodné pro ležáky s jemnou lehce ovocnou a esterovou příchutí
Návod k použití: Nejprve namočte kvasnice do čisté sterilní vody, nebo do mladiny při teplotě 27°C ± 3°C. Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. Opatrně míchejte 15-30 min. až vznikne kašička, poté míchejte dalších 30 minut. Nyní máte kvasnice připraveny pro použití v kvasné nádobě. Kvasnice je také možné aplikovat v suchém stavu, rovnoměrným rozsypáním do kvasné nádrže, tak aby se nevytvářely hrudky. Teplota mladiny musí být v rozsahu 20°C - 25°C. Po 30 minutách důkladně promíchat, nebo což je lepší alternativa důkladně provzdušnit. Doporučená vnější teplota 9°C-20°C.
Vakuové balení: 10g
Skladování: na suchém a tmavém místě s teplotou pod 12°C. Otevřené balení důkladně uzavřete a skladujte v chladničce a co nejdříve spotřebujte.
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek je doba trvanlivosti neotevřeného balení 24 měsíců.
Typické vlastnosti kvasinek: obsah sušiny 95-96,5%, Acetické bakterie * <1 / ml, Živé buňky> 7x109/g, koliformních bakterií <10/g, Kvasinky bez Saccharomyces <1/ml, E. coli absence v 1g,
Mléčné bakterie * <1/ml, Absence salmonel ve 25 g
* když je suché kvasinky rozloženo na 100 g/hl, tj. 6x106 životaschopných buněk / ml