Úvod » Kvasnice pro řemeslné vaření » Kvasnice Gozdawa » PIVNÍ KVASNICE HYBRID ALE YEAST "NOTTY"
Gozdawa "Notty" je kmen kvasnic používaný pro svrchně kvašená piva, speciálně vybraný pro piva typu ALE. Rychlé kvašení s velmi vysokým konečným prokvašením. Teplota mladiny: 11°C - 22°C, do 17°C přirozené aroma, nad 17°C je aroma mírně esterové.
Typické vlastnosti kvasinek:
Procento sušiny 95-96,5%
Živé buňky > 7x109/g
Kvasinky jiné než Sacharomyces < 3/ml
Mléčné bakterie* < 1/ml
Octové bakterie* < 1/ml
Koliformní bakterie < 10/g
Ostatní mikroorganismy v souladu se zákonem
*při dávkování sušeného droždí v množství 100g/hl, tj. > 6x106 živých buněk/ml
Dávkování:
Smíchejte se sterilní mladinou nebo vodou v hmotnostním poměru 10:1 po dobu přibližně 30 min. při teplotě 27° (+/-3°).
Doporučené dávkování při optimální teplotě: 40-60g/hl.
Skladování a doba skladování:
Skladujte na suchém místě při teplotách do 12 °C.
Otevřená balení uchovávejte v chladu a spotřebujte co nejdříve.
Doba skladování: 2 roky.
Balení: 500 g
Složení:
Kvasinky (Saccharomyces Cerevisiae), emulgátor E491.