Úvod » Kvasnice » Kvasnice pivní » PIVNÍ KVASNICE CLASIC BELGIAN WITBIER 500g
PIVNÍ KVASNICE IVHB CLASIC BELGIAN WITBIER
Kvasinky svrchního kvašení
Kmen kvasnic svrchního kvašení je určen pro klasický belgický WITBIER.
Produkují nízký obsah esterů, proto je zachován aromatický i chuťový profil typický pro tento typ piva.
Složení: Saccharomyces cerevisiae
Charakteristika: Kmen kvasnic svrchního kvašení je určen pro klasický belgický WITBIER.
Stupeň prokvašení: vysoký
Sedimentace: střední
Tolerance na alkohol: max. 6,8%
Teplota kvašení: 16°C - 25°C
Optimální teplota kvašení: 20°C - 24°C
Dávkování: 50g/HL – 80 g/HL
Pro druhy piv: belgická piva typu Witbier
Návod k použití: Nejprve namočte kvasnice do čisté sterilní vody, nebo do mladiny při teplotě 27°C ± 3°C. Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. Opatrně míchejte 15-30 min. až vznikne kašička, poté míchejte dalších 30 minut. Nyní máte kvasnice připraveny pro použití v kvasné nádobě. Kvasnice je také možné aplikovat v suchém stavu, rovnoměrným rozsypáním do kvasné nádrže, tak aby se nevytvářely hrudky. Teplota mladiny musí být v rozsahu 20°C - 25°C. Po 30 minutách důkladně promíchat, nebo což je lepší alternativa důkladně provzdušnit. Doporučená vnější teplota 16°C-24°C.
Vakuové balení: 500g
Skladování: na suchém a tmavém místě s teplotou pod 12°C. Otevřené balení důkladně uzavřete a skladujte v chladničce a co nejdříve spotřebujte.
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek je doba trvanlivosti neotevřeného balení 24 měsíců.