Úvod » Kvasnice » Kvasnice pivní » PIVNÍ KVASNICE "Bavarian Wheat 11" - GOZDAWA
Gozdawa Bavarian Wheat 11 je německý kmen kvasnic používaný pro svrchně kvašená piva, určený pro pšeničná piva. Vyznačují se nízkou flokulací a sedimentací. Pro dosažení typických vlastností pšeničného piva v domácích podmínkách by mělo kvašení probíhat na horní hranici teplotní stupnice. Při teplotě nad 24°C se rozvíjí banánová a esterová chuť.
Typické vlastnosti kvasinek:
Procento sušiny 92.5%
Živé buňky > 5x109/g
Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml
Mléčné bakterie* < 1/ml
Octové bakterie* < 1/ml
Koliformní bakterie < 10/g
Ostatní mikroorganismy v souladu se zákonem
*při dávkování sušeného droždí v množství 100g/hl, tj. > 6x106 živých buněk/ml
Dávkování:
Smíchejte se sterilní mladinou nebo vodou v hmotnostním poměru 10:1 po dobu přibližně 30 min. při teplotě 27° (+/-3°).
Doporučené dávkování při optimální teplotě: 50-80g/hl.
Skladování a doba skladování:
Skladujte na suchém místě při teplotách do 12 °C.
Otevřená balení uchovávejte v chladu a spotřebujte co nejdříve.
Doba skladování: 2 roky.
Balení: 500 g
Složení:
Kvasinky (Saccharomyces Cerevisiae), emulgátor E491.