Úvod » Kvasnice » Kvasnice pivní » PIVNÍ KVASNICE BELGIAN ALE 500g
PIVNÍ KVASNICE IVHB BELGIAN ALE
Kvasinky svrchního kvašení
Složení: Saccharomyces cerevisiae
Charakteristika: Proslulý kmen belgických kvasnic svrchního kvašení, který je určen pro piva belgická, klášterní (ABBEY) a ostatní belgické speciály.
Stupeň prokvašení: vysoký
Sedimentace: střední
Tolerance na alkohol: max. 8,7%
Teplota kvašení: 18°C - 30°C
Optimální teplota kvašení: 23°C - 25°C
Dávkování: 50g/HL – 80 g/HL
Pro druhy piv: široká škála belgických piv
Návod k použití: Nejprve namočte kvasnice do čisté sterilní vody, nebo do mladiny při teplotě 27°C ± 3°C. Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. Opatrně míchejte 15-30 min. až vznikne kašička, poté míchejte dalších 30 minut. Nyní máte kvasnice připraveny pro použití v kvasné nádobě. Kvasnice je také možné aplikovat v suchém stavu, rovnoměrným rozsypáním do kvasné nádrže, tak aby se nevytvářely hrudky. Teplota mladiny musí být v rozsahu 20°C - 25°C. Po 30 minutách důkladně promíchat, nebo což je lepší alternativa důkladně provzdušnit. Doporučená vnější teplota 15°C-24°C.
Vakuové balení: 500g
Skladování: na suchém a tmavém místě s teplotou pod 12°C. Otevřené balení důkladně uzavřete a skladujte v chladničce a co nejdříve spotřebujte.
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek je doba trvanlivosti neotevřeného balení 24 měsíců.