Dubové kostky z použitých sudů od whisky.
Dejte svým vínům, pivům nebo lihovinám bezvadné aroma! Tyto chipsy můžete použít stejným způsobem jako klasické dubové kostky : nechte v kontaktu s vínem, pivem nebo lihovinou několik týdnů během zrání (ppř. kvašení). Pravidelně ochutnávejte a sledujte vývoj chuti a hlavně: užívejte si cestu k vámi požadovanému chuťovému profilu.
Kostky balíme vakuově, abychom zachovali maximum aroma.
Použití dubu při výrobě alkoholu změní některé vlastnosti: chuť, aroma, konzervaci a stálost barev.
Použitím dubových chipsů plně nahradíte zrání v dubových sudech a navíc mají několik dalších výhod:
1. Ušetříte za drahý dubový sud
2. Nezaberou žádné místo
3. Snadno je do vašeho nápoje vložíte a opět vyjmete.
4. Díky velké styčné ploše působí rychleji a v menší dávce.
Tipy:
Chipsy vložte do sáčku (na chmel ap.) pro snadné vložení a odstranění po použití.
Zkuste přidat Chipsy do rmutu. Vaše víno, nebo pivo je tak lépe chráněno před oxidací (lepší stálost barev a delší konzervace)
Váš alkohol získá zvláštní chuťový a aromatický profil po whisky.
Zkuste experimentovat s dubovými chipsy v pivu a budete překvapeni!
Dávkování:
Čím více kostek přidáte, tím kratší bude doba kontaktu.
Běžná dávka je ml/l.