Úvod » Chmel » Chmelení za studena » Chmelení za studena CASCADE
Chmelení za studena je metoda, která má upravit aroma, chuť a částečně i hořkost vaše piva po ferementaci. Možností je více, můžete použít chmelení za studena po konci fermentace, před stáčením, nebo při čepování.
My vám přinášíme několik chmelových odrůd v infuzním sáčku.
Použití:
1.Vlozte sácek s chmelem do fermentacní nádoby 2-3 dny pred koncem fermentace ke zvýsení chmelového aroma a chuti.
2.Pokud chcete zvýšit i horkost, namocte pytlík s chmelem do šálku vroucí vody na 10-20 minut. Poté vlozte výluh vcetne pytlíku do mladiny a ponechejte po celou dobu fermentace.
Hmotnost infúzního pytlíku 15g doporučeno na 20l mladiny
Odrůda CASCADE je doporučena pro všechny piva tzv. nové vlny.