Úvod » Kvasnice » Kvasnice lihovarnické » ALCOPURE TURBO FRUIT Profesional
Alcopure Turbo Fruit kvasinky šlechtěné kmeny kvasinek
pro odkvašení ovocných kvasů.
Balení 40g kvasinek+5g enzymu pektoláza
Enzym pro dokonale rozmělnění kvasu a nabourává strukturu ovoce, čímž urychlí následné kvašení.
Zefektivňuje proces zkapalňování rmutu, uvolňuje šťávu z ovoce a zvýrazňuje ovocnou chuť o 10-20%.
Odstraňuje zákal a čistí ovocné rmuty.
5g pektolázy vystačí na 25kg tvrdého ovoce(jablka,hrušky),
nebo 50kg měkkého ovoce(hrozny, maliny).
Použití:
Přidejte enzym do maximálně polovičního objemu směsi (ovoce, voda, cukr) o teplotě 45-50°C. Po dvou hodinách doplňte do plného objemu.
Enzymy vyžadují pro své rozpuštění v kvasu teplotu kolem 50°C.
Tato teplota by zahubila kvasnice, proto nejprve schlaďte rmut na zákvasnou teplotu (30°C). a teprve poté přidejte kvasnice.
Vydatnost balení: 25 litrů rmutu
Hmotnost: 45g